Życie ciągle Nam pokazuje, że najzdolniejsi artyści nie mają nic wspólnego z renomowanymi szkołami i akademiami. Świat jest pełen wykształconych głupców i niewykształconych geniuszy. Jednym z takich złotych samorodków fotografii jest Hardi Budi — indonezyjski fotograf, który z dumą podkreśla, że jest samoukiem.
[Foto: Hardi Budi źródło: portfolio artysty na portalu 1x.com]

previous arrow
next arrow
Slider

Na najlepszym portalu fotograficznym świata, czyli 1x.com — opublikowano do tej pory ponad dwieście zdjęć Jego autorstwa, obejmujących niemal wszystkie dziedziny współczesnej fotografii. Są tam wystudiowane i bogato stylizowane portrety azjatyckich piękności, oraz poruszające ujęcia ludzi ulicy. Są koncepcyjne kolaże z pogranicza malarstwa, grafiki i abstrakcji. Wszystkie prace Hardiego cechuje jeden wspólny mianownik — doskonała technika i nieskrępowana wyobraźnia — jak u dojrzałego artysty z wieloletnim doświadczeniem. Fotografowie o takiej wszechstronności, nie zdarzają się często. Widać, że Hardi Budi eksperymentuje z wieloma stylami i dziedzinami fotografii — i widać, że to co robi, sprawia mu ogromną przyjemność. Jednym słowem — uczta dla oczu.
………………………….
Urodziłem się i mieszkam w Dżakarcie, w Indonezji. Jestem fotografem samoukiem, który nigdy nie przestaje się uczyć i odkrywać wszystko od nowa. Uwielbiam gotowanie, jedzenie, podróże, muzykę i sport. Fotografia to nie jest tylko naciśnięcie spustu migawki i dokonanie zdjęcia. Fotografia to jest twórcza praca, aby uchwycić najlepszy moment. To jest dla mnie priorytetowe. Poprzez te zdjęcia pozwól mi się śmiać, dzielić radością, pozwól mi płakać i dzielić się łzami. — Hardi Budi
………………………….
Hardi Budi — samowykształcony fotograf z Dżakarty. Jego prace publikował m.in. National Geographic.
03.12.2015

……………
HARDI BUDI: śmiej się ze mną i płacz
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

..........................................................
EPRAWDA — włącz newsletter|zgłoś sugestię

Co o tym sądzisz?

Komentarz może nie być widoczny od razu.
Prosimy poczekać cierpliwie na moderację.